måndag 26 oktober 2015

Det kommer mera

Litet uppehåll igen. Har haft en dela att göra, men största anledningen är nog en sanslös trötthet som ramlat över mig. Fick föraning om en förkylning, lite feber och sedan var det borta. Men efter det har jag haft huvudvärk som inte släpper, ont i kroppen och som sagt en grym trötthet.
Men det vänder snart igen :)

Om inte annat för att jag får tokutbrott på vår fiberanslutning.
Vi skrev ju på kontrakt för 1½ år sedan.
Och sedan har vi väntat. Och väntat. Minimalt med information, eller ingen alls. Si och så många procent av hushållen i vårt område måste ansluta sig. Si och så många  procent för att vi ska betala en lägre summa, annars blir det en högre. Massor av samtal från många, och så äntligen i våras - nu kör vi igång!
Och sedan - ingenting.
Samtal igen, och så får vi reda på att en markägare krånglar (det visar sig senare vara kommunen), men det ska snart vara klart.
Och så äntligen - nu är det dags. Det börjar grävas, läggas ner fiber, man kollar var fibern ska gå in i husen.
Frågar efter tidsplan, för man har ju 3 månaders uppsägningstid på parabolerna.
Nja, alltså atteeeee... Under hösten någon gång. Typ.
Jaaa, äntligen! I torsdags fick vi brevet i lådan - på onsdag kommer de och sätter in mediaboxen!
MEN de borrar inte i eternit. OK, men det kunde ni väl sagt med en gång tycker ju jag då - det var ju ett halvår sedan ni var och tittade?! Det var inte vi, fick jag till svar. Det var de som gräver...
Suck.
Skulle få samtal i fredags från någon chef, För vi behöver veta om de gör något överhuvudtaget, eller om Thomas måste gissa sig till vad som behövs för borr för att borra hålet i väggen. Och ska vi köpa ett plaströr av obekant dimension för att dra igenom fiberkabeln. Och silikon för att täta runt hålet. Sedan skruva i några skruv i nämnda vägg för att sätta upp en skyddslist som tydligen var väldigt viktig att den skulle monteras rätt. De ville på fullt allvar att vi skulle ta ner eterniten...
För det är så farligt med eternit att man inte ens vågar stoppa i ett plaströr i ett färdigborrat hål i en vägg med eternitplattor, och lägga en sträng med silikon runt hålet. Och sedan skriva i några skruv i en skyddsplåt..
Missförstå mig rätt: Jag har absolut respekt för att de inte vill göra detta.
Men. Jag har påpekat vid flera tillfällen att vi har eternit på väggarna, men det skulle inte vara några problem. Att komma någon dag innan och tala om att det inte funkar är inte ok.
Nu kommer CHEFEN hit kl 13.00 och kollar. Tror det är fjärde gubben nu.

Samtidigt händer detta:
Göteborgs Energi grävde av vår fiber innan den ens är igång.
När jag hämtade posten (med brevet om installationen) i torsdags stod det en grävmaskin och satte skopan exakt i samma hål som som knutpunkten till fibern i vår gata ansluts. Jag sa lite skämtsamt till mannen som stod bredvid att "Ni får vara rädda om vår alldeles nya fiber" Han tyckte att det var inget de behövde bry sig om..
Grävmaskinisten såg kabeln, den var täckt med illgul varningsplast, men det hjälpte inte. 10 minuter senare var kabeln avgrävd.
Undertecknad hade då redan ringt fiberföretaget och Göteborgs Energi.
Mannen på fiberföretaget har ingen aaaning om att vi har gasledningar och att de är i bruk.
Göteborgs Energi har ingen aaaaning om att det finns fiber nedgrävd, men anser att det ska grävmaskinisten vara vaken för.
Anar ni kanske nu vart jag vill komma?

Jag är sååå trött på inkompetenta människor som inte bryr sig om vad de gör...

Nu har jag blivit lovad att det ska vara klart på onsdag, men jag undrar jag...

Kl 13.30
Och nu har CHEFEN varit här. Långa förklaringar om saker jag kunde upplyst honom om, och instruktion om att det ska borras i 45 graders vinkel (annars går fibern av), fick borr, silikon och en metallskena som ska upp sedan. 
Vet att det blir gjort ordentligt nu, för Thomas gör det.
Sedan får vi se om de klarar resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar