söndag 11 oktober 2015

Skallebank, repekt och nidbilder

Det det där med Facebook. Det ger en väldigt mycket glädje, är ett bra sätt att hålla kontakt med familj och vänner. Och hitta gamla, kära vänner som man tappat kontakten med. Men det har ju sina baksidor också.
Har faktiskt plockat bort några vänner. Det känns ledsamt, för det är människor jag tyckt om och haft roligt med tidigare i livet. Och det känns inte bra.
Men jag vill inte ha nidbilder på andra människor på min tidslinje bara för att de har en annan hudfärg, politisk hemvist eller religion. Jag vill absolut inte se filmer där människor halshuggs, dränks eller på andra sätt dödas bara för att misskreditera ett helt folkslag eller religion. Jag vill heller inte se texter där det anses vara ok att våldta, döda eller misshandla andra människor av samma anledning. Eller att det är helt ok att människor behandlas illa och sämre bara för att de är gamla, sjuka eller funktionshindrade.
Förstå mig rätt. Jag är av den åsikten att alla ha rätt till att tycka vad de vill. Jag är också fullt medveten om att inga "sidor" är mer oskyldiga än andra. Och det skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om.
Men.
Jag vill inte ha skiten i mitt vardagsrum.
Jag vill ha samma rättighet som dessa människor kräver.
Att ha min åsikt.
Att människor har i grunden ett lika värde, oavsett färg, religion, nationalitet, funktionshinder ålder eller sjukdom. Att det är ens egna handlingar mot andra, mot djur, mot natur som styr vem hur man ska ses
Respektera det.
Tack

Bildresultat för vänskap över gränser
Foto: Dimitri Otis / Alamy
Tillbaka till vardagen igen :)

Matchen igår blev känslomässigt lite jobbig, det var ju första gången som jag mötte Frölunda Ibk som lagledare i ett annat lag. Det var roligt att träffa gamla vänner som jag inte sett på ett tag.
Matchen blev en konstig historia. En väldig "snäll" match med domare som tyvärr blåste sönder den fullständig. Det skapade osäkerhet och tillsammans med allmänt gnäll och halvtaskig inställning från några, ska vi nog vara glada att vi vann den med två mål. Man kan inte bara ställa in skorna på plan och förvänta sig att de gör jobbet själva.
Bara andra matchen i serien, och med lite attitydförändring så kommer det att bli kanonbra.
Stora glädjen idag var att Daniel kom ner en stund och tittade, trots att han var trött efter att ha lämnat blod. Det betydde mycket!

Missade nog en tablett eller två igår, och effekten av det ihop med Frölunda Kulturhus trappor och långa korridorer får jag sota för det idag. Skallebank modell större baksmälla och kroppen känns som jag gått genom en mangel.
Men lite vila och en liten tur på motionscykeln så ska det nog släppa. Någon gång.
Idag blir det en liten sväng till Kvantum med Linda, en stunds matlagning och sedan vila i soffan. Igen. Vilket jag är ganska trött på.
Kommer orken tillbaka ska jag ta ett tag på Citrus, hennes päls är alldeles för lång.

Annars får det bli i morgon.. ;)


1 kommentar:

  1. Kunde inte ha skrivit ner mina tankar om FB bättre själv:)

    SvaraRadera