lördag 1 oktober 2016

1 oktober 1966

I dag är det faktiskt 50 år sedan vår familj flyttade till Väröbacka.
Vi hade bott sommargäster två somrar, och som jag förstått det fick pappa och mamma möjligheten att köpa ett stort gammalt hus i själva byn Väröbacka. På den tiden var det en egen liten kommun, Värö. Det var en avfolkningsbyggd, Ringhals och Värö Bruk fanns inte än. Folk tyckte mamma och pappa var tokiga som flyttade till landet, det fanns ju bio i Göteborg..
Huset de köpte kallades Gamla Kooperativa, med en gammal affärslokal på bottenvåningen och lägenhet på övervåningen. På gården fanns en stor gammal förrådsbyggnad och ett garage. Det hade varit Kooperativ lanthandel där tidigare.
10 meter från garaget gick järnvägen och 50 meter åt andra sidan gick E6:an. Eftersom huset stod på gammal havsbotten, skakade det ordentligt när tåget körde förbi, framförallt om det var långa, ojämnt lastade godståg. Mamma fick gå runt och putta in allt som stod i hyllorna..
Har många roliga minnen därifrån, kanske skriver jag ner dem en gång.

Hittade den här bilden på Stationen i Backa
Bilden tagen 1967. Om man gick i tågets riktning
ca 100 meter, hamnade man på vår gård.


2 kommentarer:

 1. Min älskade station... I närheten fanns ett taggtrådsstängsel.
  Kommer ihåg att jag som liten unge skulle (tillsammans med H.) klättra igenom det och skar upp insidan på fingret.
  Det blödde som sjutton men jag visade det inte för nån. Ville ju inte skäll. ;) Ärret finns kvar och du skall få se det nån gång.:D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, du var en rymmare! Och hade alltid en massa sår och blåmärken (precis som dina storasystrar) som du inte trodde vi såg. Men det gjorde man ju - fast oftast när du sov.. ;)
   En görsöt rackarunge var du! ♥

   Radera