lördag 7 september 2019

Orken tröt

På något sätt tog orken slut när det gäller skrivandet.
Har varit ganska trött öht ett tag. Inget allvarligt eller speciellt, bara trött.
Det är förmodligen kombinationen allergimediciner, värk, funderingar runt lite olika grejor och en massa innebandy.
Livet & åldern typ 😉

Thomas har börjat jobba efter semestern och är ju inte jätteglad för det. Men han fick en hel sammanhängande månad ledigt, det var längesedan.
Han har varit tvungen att vila lite pga dåligt väder, vilket jag tycker är väldigt bra. Han fick fixat med grunden, parkeringen och lite annat och det tyckte jag räckte mer än väl.
HAn är som vanligt av en annan åsikt, men jag har ju rätt som vanligt.. 😁💗

Daniel gjorde ett lappkast när det gällde utbildningen och valde internetsäkerhet istället för polisen. Många fördelar: lön, utbildningsort, dagtid istället för skift. Han har pluggat i två veckor nu och stormtrivs. Har köpt en moppe, och tar nu sig till skolan på Lindholmen på 20 minuter istället för att resa nästan 2 timmar enkel resa till Borås.
Han och Karin har börjat med lite renovering i huset. De har gjort i ordning sovrummet, rivit tapeter, slipat, spacklat målat och satt upp nya taklister. Köpt en ny, skön säng och det blev jättefint. Jag är så stolt över Daniel, han hittar sin väg, vågar backa tillbaka om det inte känns bra och tar en ny riktning och mår bra med det.

Linda kämpar sin vana trogen hårt. Hon håller på med sin viktminskning, och jag är vansinnigt stolt över henne också. Det hade varit så lätt att ge upp när kroppen sviker - igen, men hon kämpar på trots smärtor, feber, kraschande mage, illamående och migrän. Min makalösa dotter har gått ner över 20 kg sedan i april (Självklart har hon hjälp av vården, ingen oro!)
Detta trots oron för hur framtiden ska bli, över Försäkringskassan, en rullstol som hon inte orkar använda för den är för tung och oro för att hon ska bli sämre.
Men hon kämpar på, i motvind men det går.

Jag? Tja, innebandyn är i full gång. Tre träningar i veckan, matcher, samtal, mail, osv - det är full fart. Försäsongen har gått bra, killar när är unga och taggade. Vi har vunnit fyra av fyra träningsmatcher, två av dem var fina skalper.
Nu har vi en match kvar innan säsongen börjar den 27 september, det blir bra.

Annars är det allmänt pyssel. Har fyllt upp frysarna med mat, ska bara fixa kalops också. Lasagne, gulasch, köttfärssås, kycklingcurry och kålpudding finns laddat. Det är så skönt att slippa fixa mat varje dag, är ju ingen kock precis och tycker det är så tråkigt.



Maya växer så det knakar. Hon är 5½ månad och snart lika stor som Ella. Mjölktänderna fullständigt rasslade ut på en vecka, till stor glädje för oss som som hon gärna tuggar på. Hon är full av bus, hittar på allt möjligt och är en väldigt härlig hund. Hon har inte knäckt knepet med att hoppa upp i soffan ännu (hurra!) och tycker att det där med trappor är väldigt onödigt och läskigt. Men det kommer, just nu behöver vi inte stänga av mellan övervåningen och bottenvåningen, väldigt behändigt tycker vi. Men hon blir väldigt frustrerad när de andra två går upp, så hon kommer snart på att det inte är farligt..  😉
Ella är den perfekta storasystern. Hon har tålt (nästan) hur mycket som helst, men nu börjar hon markera lite  när valpen blir för kaxig. Bra!.
Ditte liksom dittar fram som hon alltid gjort. Ganska trött, lite vobblig men faktiskt hyfsat pigg. Ser och hör inte så mycket, sover desto mer. Men när hon känner lukten av mat blir det fortfarande fart..
Melvin fick vi köra in akut till Blå Stjärnan i måndags. Han fick klåda och sedan kraschade magen fullständigt. Han fick stanna kvar över natten för uppvätskning, kortisonbehandling och provtagning och nu mår han bra igen.

Och så var det Comhem.
Vi har gett upp, sagt upp abonnemanget och fått ett fint erbjudande från Telia, som vi bestämde oss för att tacka ja till. De har väldigt mycket bättre hårdvaror, ligger marginellt lägre i pris, men eftersom vi nytecknar fick vi flera tusen kronor billigare kostnader det första halvåret. Så vi provar.
Nu är det bara spännande att se hur övergången blir - litar inte helt på att dessa två mediajättar klarar jobbet..
Vi får se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar