tisdag 18 oktober 2011

Skäms! Nu får det vara nog!

Jag brukar sällan kommentera tidningartiklar och politik på bloggen, men ibland måste man på något sätt visa att: Nu räcker det! Var tog empatin och känslan för rätt och fel vägen i det här landet, iaf när det gäller myndigheter, politiker och tjänstemän?

Att utvisa en gammal, sjuk, dement och nästan blind kvinna till Ukraina bara för att man kan?  För jag hittar ingen anledning äver huvudtaget till varför en 91-årig kvinna, med all släkt i Sverige ska utvisas?
http://www.expressen.se/nyheter/1.2594454/ganna-91-tvingas-tillbaka-till-ukraina
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13795626.ab

Vad i herrans namn är det för människor som tar sådana beslut? Och vad är det för människor som skriver lagar som är så omänskliga?

Jag känner inte igen mitt land. Sverige avvisar barn, sjuka och gamla som vi om vi slängde dem på soptippen.
Vi låter gamla och sjuka vanvårdas på sjukhus och sjukhem. Vi låter arbetslösa unga jobba heltid i fyra månader som "praktikanter" för 3000:- i månaden - arbetsgivaren får nästan det dubbla.. Vi tar ifrån svårt sjuka människor sin inkomst. Men politiker och tjänstemän får pengar till utredningar om utredningar, gratis resor, fina pensionsförsäkringar, dubbelt boende, förutom då de höga lönerna.Vi har riksdagspolitiker som får bostadsbidrag trots att de tjänar 54 500 kr/mån plus allsköns tillägg.
Herr Juholt tjänar nästan tre gånger så mycket och har inte råd att betala hyran utan bidrag.. Han som pratar om rättvisa, jämlikhet osv och ska stå för socialdemokratiska värden?! Och nu ska han ut och göra avbön - på skattebetalarnas bekostnad.

Nej, fy sjutton för lismande, skenheliga människor som gömmer sig bakom lagtexterna.. Gemensamt för de här människorna är att de alltid kan tala om vad de inte kan göra, men sällan eller aldrig talar om vad de kan göra.

Mycket snack och liten verkstad, säger vi i Göteborg...

4 kommentarer:

 1. Jag håller helhjärtat med "Bettans place". De anvariga för det här fullkomligt sanslösa beslutet är ynkryggar som döljer sig bakom byråkrati och paragrafrytteri. De borde tvingas att själva verkställa utvisningen d v s resa till Ukraina och lämna en 91-årig dement och halvblind människa ensam och lämna henne i sticket.

  SvaraRadera
 2. Och hur mycket har hon betalt i skattepengar under sitt yrkesverksamma liv? Kan hon försörja sig på den pension hon får från Ukraina (tror inte det, men visa mig gärna om hon kan försörja sig själv).

  Vi kan inte ta in alla åldringar från hela Europa, bara för att de skulle ha det bättre i Sverige! Att ta in gamlingar som redan är i pensionsåldern är ju det dummaste man kan göra. En garanterad nitlott, bara utgifter och ett försörjningsansvar för någon som inte har arbetat ett enda år och inte betalt in en enda krona till pensionssystemet!

  Och pensionerna som redan nu är låga, hus påverkas de, om vi ska ta in människor som inte betalt en krona till att leva av potten som andra har betalat in till?

  SvaraRadera
 3. Flygbolaget har ingen anledning att vägra transporten, poliserna som administrerar utlämningen kan sätta på hand och fotfängsel, transportblöja och spottmask. Med lämplig sedering går förrättningen sedan att utföra utan risk för flygplanet.

  SvaraRadera
 4. Hoppsan, hade inte räknat med att bloggen skulle länkas..
  Vill bara klargöra att:
  Diskussion är helt ok, men då sker den med öppna kort. Kommer i fortsättningen ta bort alla anonyma kommentarer oavsett om de är positiva eller negativa.
  Mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera