onsdag 30 november 2011

Och ibland blir man bara väldigt ledsen...

I förra inlägget skrev jag ju om Hugo och hans blivande bmt.

Idag stod det att läsa att Ralph Bågenholm, verksamhetschef på Drottning Silvias barnsjukhus förbjuder läkarna att göra transplantationen! Han skyller på ekonomi och platsbrist. Men när inte behandlande läkare ser platsbristen, vad betyder det då??
Här och här kan du läsa de krystade förklaringarna till varför Hugo inte får hjälp i Göteborg. Det är pinsamt tydligt att det inte handlar om det Bågenholm skyller på, utan något helt annat.
Jag tror att det antingen är interna stridigheter, eller också är Ralph Bågenholm rädd för att pröva något nytt. Att det gäller människoliv verkar inte bekomma denne herre, som inte ens uttalar sig direkt, utan via Sahlgrenskas presstjänst. Feg?

Det som gör det hela ännu mer tragiskt är att det finns flera barn med diagnosen JEB i Sverige.Tex Lilla Elly och Hanna. Att läsa om dessa barns och deras föräldrars vardag är hjärtslitande. Man behöver bara ha en liten, liten gnutta fantasi och komma ihåg hur ont det gör att får en blåsa som sedan blir ett öppet så, för att ana hur helvetiskt de har det. Elly har en variant som göt att hon troligen också kommer att behöva en benmärgstransplantation. Men nu slås ju benen undan även för den här familjen.
Att då neka till något som förvisso inte botar, men som kanske kan ge lindring är inhumant, omänskligt.

I dag är det faktiskt pinsamt att vara göteborgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar