måndag 7 januari 2013

Besviken jacktjuv

Det blev en, tja intressant lördag
Började med att ta tag i den enorma tvätthögen som samlats under julhelgen, fortsatte med en mindre shoppingrunda med Linda. Inget spännande, bara ArkenZoo och ICA Kvantum.
Hem, fixade en stor gryta med köttfärssås och sedan blev det hockey för hela slanten. Fick se Småkronorna ta VM-silver efter förlust i finalen mot USA, grymt gjort! Sedan förlorade Frölunda mot Skellefteå, så det glömmer vi snabbt..

Kvällen tillbringades i Flatåsskolan. Satt i seket för Gothia Cup. Det blev ganska kaotiskt:
Säkringar löste ut, vilket lämnade caféet utan ljus och med bara en kontakt till kaffebryggare och korvkokning. Eftersom vi inte kom åt skåpet med just de säkringarna, funkade inte mycket. Ytterdörrarna var inte upplåsta, så vi fick tejpa dörrlåsen - det går inte att öppna 5 ytterdörrar för folk när man har 2 matcher i timmen. Det blir ganska många som passerar under en dag. Städrummet var inte upplåst, så städningen fick skötas med två sopborstar - den ena var inte ihopspikad, så borstskaftet satt inte fast. Helt plötsligt gick det inte att öppna förrådet dit sarg och mål ska ställas tillbaka - våra nyckelbrickor funkade inte. Bland annat..
Vaktmästaren vägrade komma, utan hänvisade till vaktbolaget. Dit fanns det inget telefonnummer för skolan har precis bytt vaktbolag. Och vaktmästaren hade tydligen inte koll på vilket!?
Vaktproblemet löste sig så småningom. Sista matchen slutade strax före kl 23 och då skulle hela hallen städas, fyra omklädningrum stängas - när 16-åriga killar duschat klart. Det tar en stund! Sargen skulle ner och caféet städas - i skenet av stearinljus.
Upptäckte väldigt abrupt att vaktmästarn inte tänkt speciellt långt när han programmerade inbrottslarmet. Kl 23.30.30 gick det igång. Och tjöt i 30 minuter. Det var bara att stoppa papper i öronen, sucka djupt, svära en stund och fortsätta. Den fantastiske vakten kom efter 30 minuter och stängde av larmet. Stackarn var inte ens informerad om att det var arrangemang i hallen, så  han visste ju inte vad han skulle hitta när han kom. Hade nog i vilket fall inte räknat med två tokiga kärringar och två väldigt trötta 20-åriga killar, alla lika lomhörda. ;)
Tackolov blev vi klara och kunde köra hem så småningom.

Och där kunde ju kvällen tagit slut för denna trötta, ledbrutna madam. Men icke sa Nicke.
Gick ut med hundarna när jag kom hem och sedan lade jag upp benen i soffan en stund. Skulle precis gå upp och lägga mig när Daniel ringde.
Efter en trevlig kväll på krogen skulle han och kompisarna byta ställe. Men det visade sig att på något sätt har Daniel blivit av med garderobsbrickan, och när han kom till garderoben hade någon annan hämtat ut hans jacka!
Så nu stod han ute i regnet och ville att jag skulle komma och hämta honom. Som tur var tar det ju bara 10 minuter till Avenyn, så han behövde inte frysa länge. Men han var förstås urförbaskad.

Men tjuven var nog ännu mer besviken än Daniel var arg. För han hade ingenting i fickorna, och jackan var en 200:- jacka från Ullared :)
Retligt är det ju ändå och frustrerande att folk bär sig åt på det sättet..

Dagen har varit lugnt. Har varit ute en sväng med hundarna, och fortsattt med tvätthögen. Thomas var väldigt trött och tog en semesterdag ikväll, jag tog semester från spisen och då fick det bli kinamat. Den intogs framför Sagan om Ringen - Trilogin som visades på CMore ikväll.
En väldigt skön söndag! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar