torsdag 31 januari 2013

Puh

Trodde den gamla eterniten skulle flyga av i natt och fönstren komma in i sovrummet. Vet inte om byarna kom från ovanliga riktingar, men det skramlade och skakade mer än någonsin i huset. Är väldigt glad för vårt nya tak!

Hade en myskväll med Linda i går. Hon gick ut med hundarna för mig och jag bjöd på kinamat. Till dryck serverades en god julmust ;) En go' kväll blev det.

Mycket händer runt omkring mig just nu som väcker många tankar och känslor, både glada, ledsna arga och bekymrade. Tänker inte berätta om det eftersom det handlar om andra människor, men deras situationer både påverkar och framförallt berör mig mycket och djupt. Just nu är det nog mest vanmakten, den förhatliga vanmakten, som överskuggar. Att inte kunna göra något, inte kunna hjälpa, inte kunna göra bra. Att se människor i min närhet må så dåligt är skit rent ut sagt.
Försöker stötta, men hur gör man när det handlar om svår sjukdom, kronisk sjukdom eller ännu värre?
Är inte bra på det.
Drömde i natt att jag var Suddagumman som suddade bort smärtor och sorg. Blev nästan ledsen när jag vaknade och insåg att det var en dröm..

Men livet är ju inte bara elände. BAR ut Fred i trädgården förut - han trodde det regnade och ville inte gå ut. Men även gamla gubbhundar behöver pinka, så matte är hård och tuff - ut ska han. När han upptäckte att solen skiner ville han inte gå in :)
Nu ska jag gå ut och rensa trädgården på en del illaluktande lämningar som kommit fram nu när snön försvunnit..

Önskar er alla en skön dag!
Kram

1 kommentar: