torsdag 2 maj 2013

Veckans Real Life

Yohanna har den här veckan funderat över märken. Alltså varumärken och om huruvida vi är märkesfreaks, tar det billigaste möjliga eller har andra funderingar.
Hon frågar:

- Köper du märkes-varor eller de mer ekonomiska?
Jag köper oftast samma märke, men om de är ekonomiska eller inte är olika. Eftersom ekonomin definitivt inte tillåter de dyrare sorterna, blir det budgetvarianterna för det mesta. Framför allt när det gäller kläder. Dessutom, även om jag hade haft råd hade jag knappast köpt fina, dyra märkeskläder eftersom de inte sys upp till oss normalstora King Size-kvinnor utan bara i barnstorlekar..
Däremot kan jag unna mig en parfym någon gång.
- Finns det vissa varor som du alltid köper av ett visst märke?
Hudprodukterna blir oftast Nivea, faktiskt. De funkar bra på min torra hud. Tvålen blir Dove som inte torkar ut. Schampot har tom gjort min petnoga frissa förvånad, nästan det enda som funkar på mig är - håll i er: Head and Shoulders! (Och så har det varit sedan före Henke började göra reklam för det, bara så ni vet.. !) Diskmedlet byter jag aldrig ut - Yes! ;)
Och målarfärg :) Vi renoverar ju, och har testat flera olika varianter. Men vi har fastnat för Flügger faktiskt.
- Är de värda sina priser, märkesvarorna?
Ibland är väl framförallt hudkrämerna väldigt sköna, men det handlar ju om ekonomin. Har man inte råd, är de inte värda priser helt enkelt. Och när det gäller kläder och skor är ju oftast inte märkesvarorna speciellt praktiska - eller möjliga att använda om man har lite extra volanger eller handikapp.
- Finns det varor som inte levt upp till dina förväntningar?
Ja, köpte skor som skulle vara så fantastiska när man har den typen av värkproblematik jag har. Efter en vecka lämnade jag tillbaka dem, sämre än jag någonsin varit förut. Också makeup och hudprodukter har jag testat som har varit riktigt dåliga.
När vi köpte vår kyl/frys var vi tvugna att ha en variant som var 1½ cm smalare än standard. Köpte en svindyr kombination från Electrolux som skulle vara sååååå bra. Rena skiten ärligt talat!! Men eftersom det tog längre tid än vad vi räknat med att göra i ordning köket, hann bytesrättstiden att gå ut innan vi kopplade in dem.
- Och finns det varor som levt upp till, och kanske till och med överaskat dig, mer än du förväntat?
Skratta inte ihjäl er nu, men jag köpte en sådan där hackmaskin från Twins för ett tag sedan - Nicer Dicer Plus. Och den ÄR faktiskt bättre än vad jag någonsin kunde tänka mig! Skar nästan av mig tummen första gången, men nu vet jag att den är bra iaf ;) Använder den ofta. Och den är fantastiskt bra att ta till när man är förbannad - man dunkar på som attans och familjen & hundar hållar sig undan...
 
Var med du också - skriv om det på din blogg, och lägg in en länk i kommentatorsfältet HÄR
 
Henrik Lundqvist exponerar gärna sitt schampo.
Lite söt är han ju ;)
Och en jäkla bra målvakt oxå...

3 kommentarer:

 1. Vem är den där snyggingen?
  Det finns vissa märken som är värda sin vikt i guld.

  Sammanställningen ligger ute:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/may/sammanstallning-av-real-life-markesvarde-2.html

  Tack för att du var med ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, glömmer att inte alla är hockeyidioter ;) Han heter Henrik Lundqvist, är ishockeymålvakt som spelat i Frölunda, sedan ett antal år spelar han i New York Rangers. Han har dessutom en tvillingbror, Joel, som är lika snygg - och hockeyspelare i Frölunda ;)
   Han gör en reklamserie för Head & Shoulders tillsammans med Alex Schulman :D
   Det finns ett antal av filmerna på You Tube.. Titta o njut ;)
   http://www.youtube.com/watch?v=woSyOrJ38t0
   Kramar

   Radera
 2. Ha ha... före Henke... jo jo... dove får jag utslag av... jättekonstigt, jag vet... Så sant så sant det du skriver om "att har man inte råd är det inte värt"... =))

  SvaraRadera