torsdag 13 november 2014

Långt mellan inläggen..

Jag har verkligen bloggtorka just nu.
Det är ju inte det att det inte händer något just nu, det är precis tvärtom.
Men det är svårt att skriva ändå.
Många, svåra tankar just nu. Det gäller inte mig utan väldigt kära personer.
Lite uppdateringar iaf..

En väldigt, väldigt älskad person i min närhet fick ett jobbigt besked i måndags. En förmodligen lång och svår behandling står inför dörren, och det gör ont i hela kroppen och själen när jag tänker på det. Men det ska gå bra, det finns inget alternativ.
Finns här, alltid! ♥
Undrar du som läser mer om det här, får du kontakta mig personligen. Skriver inget mer här, inte nu iaf..

Tankarna går också just nu till en god vän vars lille son fått en hjärntumör. Operationen är gjord och nu ska strålning och cellgifter börja.
Tänker på er hela tiden! Lille O har sin familjs styrka, det ska gå bra det här! ♥

Linda har fått en vad det verkar, underbar VC-läkare. Lyssnar, säger, tänker om. Skriver intyg, funderar lite till och lär känna henne. Just nu ligger fokus på förlängning av aktivitetsersättning. Jag tror det kommer går bra för också handläggaren på Försäkringskassan är väldigt bra.En ung kille som hjälper till med allt möjligt.
Det finns faktiskt bra folk både inom läkarkåren och FK.
Men så är det de där som inte är bra. Alls. Riktigt, riktigt dåliga faktiskt.
Och såna har vi ju träffat alldeles för många.
För precis ett år sedan var dottern på Reumatologen på SU Mölndal. Remissen var från en av de kloka, funderande läkarna, i det här fallet Infektion på SU Östra. Besöket på Reumatologen blev katastrof. Alla prover visade som vanligt på förhöjda, lätt förhöjda eller precis-inom-gränsen värden. Läkaren kom 30 min sen, superstressad med en elev i släptåg (helt ok). Under tiden vi satt i väntrummet hade den här läkaren gått förbi och stått i korridoren flera gånger, livligt diskuterande en pågående studie - hon höll alltså inte på med patienter. När Linda fick komma in, slängde läkaren en mycket snabb blick i journalen och frågade varför Linda var där. Hon började berätta, men blev stoppad ganska snabbt. Läkaren frågade igen varför Linda var där, för hon tyckte inte det verkade som Linda hörde hemma på Reumatologen.. De förhöjda och för låga värdena tyckte hon kunde vara vad som helst men inte reumatologiskt. Hon gjorde en mycket snabb undersökning, hela tiden pratandes med elev. Hon tog inte mycket notis om Linda överhuvudtaget. Och så fick vi gå.
För ett par veckor sedan var Linda på SU Hudmottagning för biopsier som vi trodde vårdcentralen beställt. Men det visade sig till vår stora förvåning att remissen kom från Reumatologen!? Vi hade ingen aning om att det var beställt, men det togs iaf ett antal biopsier.
För 1½ vecka sedan ringde Reumatologen. Och för att göra en lång historia kortare, visade de sig att alla biopsierna visat positivt, så nu ska Linda tillbaka till Reumatologen på fredag. Men vi har begärt en annan läkare..
Vi får se vad de säger,
Vilken jäkla soppa sjukvården i Göteborg är!!!

Lillasyster A har sökt Trygghetslarm. Skönt för oss runtomkring, för nu vet vi att hon kan få hjälp även när kroppen inte funkar som den ska. Även om Ep-anfallen just nu är av den långvariga, krampfria sorten, måste hon in på sjukhus. Hennes behandlande läkare är väldigt bra. Han har skrivit ett intyg som säger att A undantagslöst ska läggas in, oavsett vilken typ av anfall hon har. Det ska bara visas upp på akuten. Och hittills har det funkat.
Bra, för då får hon hjälpen hon behöver.

Det blev mycket sjukdom igen, men i perioder är det ju så.
Det händer mycket roligt också, stora saker, små saker, rörliga saker, stilla saker..

Men det får bli nästa gång
:)


Så här ser Kiara ut när hon just rivit sönder en hel tidning i småbitar...
Dagens sötnos!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar