måndag 4 maj 2015

Puh, ojoj, och snart klart

Vilken resa det blev med Lindas lägenhet. Det var inte mycket som funkade och gick rätt, men nu börjar det bli klart iaf. Nästan.

I en månad har vi kämpat.
Vi har målartvättat, spacklat, slipat, målat, städat, jagat bovärd, tjatat på hantverkare. Slängt massor av grejor, hittat nya problem och fått dem fixade. Köpt diskmaskin, fått elen fixad, nytt badkar, nya golv...
Ja kära nån. Det har varit mycket. Linda, Thomas och jag har tillbringat många timmar i lägenheten tillsammans med snickare, målare (sämsta någonsin!) och elektriker, dessutom rörläggare.
Som tur är har bovärden varit väldigt hjälpsam och han har försökt att skynda på saker så fort det gått. Men det är ändå en hel del kvar.
Skåpluckorna och bänkskivorna har inte kommit ännu. Kaklet i köket sätts upp på torsdag. Badrummet är inte fixat, när och hur det ska ske vet vi inte. Egentligen måste det målaren tapetserade och målade i kök och sovrum göras om för det var riktigt dåligt gjort. Han lyckades tom måla en helt ny dörr som nu måste bytas.. Säkerhetsdörr monteras på fredag. Ventilationen funkar inte i klädkammaren och badrummet, men det är beställt folk som ska titta på det också
Av någon underlig anledning funkar inte fiberanslutningen till TV'n. Leverantörerna Comhem, Ip-Sweden och Framtidens bredband skyller på varandra och någon påstår att de förra hyresgästerna inte sagt upp sitt abonnemang, därför kan inte Linda få igång sitt - bullshit säger jag! Fixa det! Nu är Familjebostäder inkopplade och vi hoppas det kan bli fixat snart.

Men.
Nu har hon flyttat in min fina onge. Och det kommer att bli så fint när allt är klart!
Nya möbler står på plats, och idag packade vi upp de sista lådorna. Lite kvar, det ska borras upp gardinstänger, tavlor och sladdarna ska sättas fast.
Vi har också invigt balkongen en liten stund, den är stor och fin och väldigt mysig. Där lär Linda nog tillbringa många timmar.

Nu är vi väldigt trötta och ganska slitna.
Men det har varit värt det, för nu får hon det väldigt fint!
Och framförallt.
Hon får in de hjälpmedel hon behöver, så hon klarar sig själv lite lättare.
Det är inte dumt det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar