söndag 29 november 2015

1:advent och Gorm gormar

Har fått upp julgardiner i vardagsrummet och ställt upp julstakarna i fönstren. Helt plötsligt blir det liksom varmare och lite ljusare - inne..För ute är det ett vidrigt väder: storm, regn, hagel och tom åska. Meteorologerna säger att Gorm, som stormen heter, uppgraderats till orkan i Danmark. Den ska dra in snart över Västkusten, men enligt prognoserna ska den gå något söder om Göteborg. Helt ok, för vi har haft ett ruskigt väder större delen av dagen och kvällen. I morgon ska det bli bättre, hoppas på det!

Har röjt ur pannrummet också. Vi har det som torkrum för tvätt, pantflaskerum , krukor och lite av varje, nu ska det fräschas upp. Det behövs för morfar hade sin verkstadsbänk där med massor av små hyllor och skåp. När vi tog bort dem i samband med pannbytet, blev det en hel del hål kvar i väggarna och Thomas tänker fixa till dem och lite puts som lossnat. Sedan tar vi någon av alla färgnyanser vi har i burkarna och målar väggar och tak - ska bli spännande och se om det blir ljusgrått, duvblått, mörkgrönt eller kanske tom vitt.. ;)
Vi får se!

2 kommentarer:

 1. Så mysigt det ser ut på bilden!
  Ja nog njuter man lite extra av ljus och fina belysningar nu när vädret är så grått och ruggigt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag njuter när jag får plocka fram det röda och alla ljus. Inte direkt för julkänslan utan mer att det känns varmare. Har alltid svårt att ta bort det i januari.. ;)

   Radera