måndag 14 december 2015

Obehagligt

Usch, det hände en ganska obehaglig sak för en stund sedan.

Jag var på övervåningen och då hör jag hur det rycker ordentligt i vår låsta ytterdörr. Hundarna blev som tokiga, skällde och gnällde. Jag gick ner glatt hojtande: "Jajaja, jag kommer, jag kommer!" Trodde ju att det var Thomas som kom hem på blixtvisit från jobbet och hade glömt nycklarna, det händer då och då. 
Men det var ingen där, däremot var vår lilla kompostgrind (som alltid är stängd pga hundarna) öppen. 
Jag kollade bort mot gångvägen, ingen där. Stängde (och låste) dörren igen och kollade ut mot Tingvallsvägen med det stor ingen bil där och gick till köksfönstren men det var ingen där heller. Då blev det riktigt obehagligt så jag låste överlåset också.
Ringde Thomas och han stod som bäst och lagade en spårvagn... 
Den som ryckte i dörren har naturligtvis hört mig (och hundarna!) och hunnit försvinna uppåt Astervägen medan jag öppnade dörren. Det är ju hus och höga häckar där så man ser ju inget åt det hållet.
Thomas har bilen för ovanlighetens skull, kanske var det därför. Men skumt och mycket obehagligt, för vi har ja det tänt och TV'n på nästan jämt. Och vi har som tur är alltid dörren låst. För fräcka och orädda är de - vi har faktiskt larm också, vilket är tydligt uppmärkt. 
Nu låste jag faktiskt överlåset också. Lite onödigt kanske, men det kändes bättre!

Så håll koll och lås dörrarna..!
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det är det. Nu är vi väldigt noga med att låsa, men ändå. Det är lätt hänt att man glömmer när man släpper in och ut hundarna i trädgården tex.
      Kram <3

      Radera