tisdag 9 april 2013

Veckans Real Life

Yohanna har en ny fråga under rubriken Real Life och den handlar om kläder:

- Hur gör du med klädbyten?
- Har du några speciella klädregler för smutstvätt?
- Hur ofta byter du kläder?
- Tycker du om att byta kläder?
- Har du någre regler för när och var man får använda vissa kläder, typ årstider?
 
Enkelt. Jag tycker det är ganska tråkigt med kläder, eftersom jag har lagt på mig ganska ordentligt. Dessutom är jag väldigt värkig, så då är det skönt med mjuka kläder som inte sitter åt.
Så hemma blir det sköna, goa joggingkläder när det är kallt och tröja och piratleggings/byxor när det blir varmare. När jag ska i väg någonstans åker "gå-bort-kläderna" på, dvs jeans/snyggare leggings och någon finare tröja/blus/tunika. När jag äntligen är hemma igen dras myskläderna på igen.
När det gäller tvätt - lika enkelt. Är fipplig och fumlig så jag spiller och tappar en del. I kombination med fyra hundars påverkan, är det utseende och lukt som styr. Det blir oftast ner i tvättkorgen efter en dag. Eller en halv.
Eller som i dag - fem minuter.. På med rena kläder, sätter mig i soffan med en nybryggd kopp kaffe. Och hopp upp i knä't kom syrrans hund som vi har ett par dagar. Klädbyte. ;)
Men jag slänger inte kläder i tvätten "bara för att". Är de rena får hänga med i flera dagar. För så himla kul är det inte att tvätta!
När det gäller årstider har jag heller inga regler. Klär mig efter väder och tillgång. Är ganska dålig på det där med strumpor, det händer ganska ofta att det är barfota i skorna även mitt i vintern :) Mörka eller ljusa kläder bryr jag mig inte om, jag tar det jag känner för.
 
Kram
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Låter som en jätteskön inställning till klädbyten.
  Jag körde också joggingdräkt-stuket ett tag, det är ju så härligt ;), men så fick jag så dåligt samvete för alla kläder som hänger i garderoben att jag fick ta och få lite rotation på dem ;)

  Härligt att du är med igen!

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 2. Låter lite som mej, men utan hundar så jag klarar mej längre;)

  SvaraRadera
 3. Halloj!
  Jag glömde ju alldeles bort att meddela att veckans sammanställning ligger ute:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2013/april/sammanstallning-av-real-life-kladbyten-2.html

  Tack så mycket för denna veckan.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera