torsdag 18 april 2013

Mera shopping och Real Life

Efter ett fruktlöst försök att hitta jacka och annat till Linda igår, tog vi nya krafter idag. Ett besök på Allum blev hellyckat, jackor, tröjor, och lite annat blev hemburna av min nöjda dotter :)
En lite för tidig födelsedagspresent från Daniel, Thomas och mig.
Kvällen fortsatte med innebandy och nu vilar jag i soffan, är urtrött. Undrar om jag har någon infektion i kroppen, är helt orkeslös, svettningar kommer o går, värk i alla leder och ont i muskler jag knappt visste att jag har..
I morgon blir det nog vila hela dagen faktiskt.

Veckans Real Life från Yohanna handlar om skor. Hon undrar:

- Hur är ditt förhållande till skor? Hat - Kärlek - Likgiltig?
- Hur har du dina skor?
- Vad har du för skor?
- Vilka använder du mest?
- Vad är det viktigaste med skor?
- Har du några som sticker ut? Favoriter, mest använda, överaskningar, ögonblicksförälskelse, aldrig använda osv.
 
Nja, min relation till skor har drastiskt förändrats de senaste åren. Har ju alltid älskat högklackat och sprungit runt i det trots att jag är lång. När jag träffade min Thomas var det ju bra att lägga till 10 cm på höjden, han mäter ju drygt två meter. Då tyckte jag det var kul med skor, och det var nästan alltid högklackat i alla de former. Hade bla ett par mormorskängor och ett par högklackade stövlar med snörning som jag älskade. Har dem fortfarande kvar, men i garderoben.
 
Nu kan jag inte ha klack överhuvudtaget. Walkingskor och liknande på vinterna, på sommaren blir det joggingskor, sandaler och annat lågklackat. Allra mest använder jag mina scholls när jag är i trädgården och mina goa ulltofflor inomhus. Ska jag iväg blir det oftast walkingskor, de är rejält dämpade och hjälper nacke och onda höftleder.
Så nu är inte det där med skor någon höjdare längre precis. Nu är det viktigaste att jag inte får ondare än nödvändigt när jag går, och sådana skor är ganska tråkiga.
 
Mina mest älskade skor står också i garderoben. Ett par löjligt billiga högklackade som jag köpte på 90-talet. Svarta, fuskmocka, hög klack med lite sväng, helt underbara att gå och springa i, stadiga och sitter jätteskönt. Och skitsnygga. Tror de kostade 120:- på rea. Det var ett par nödskor som jag sprang in och köpte när klacken på mina fina skor gått av. Tänkte ju att de nog skulle hålla ett par gånger, men jag har använt dem väldigt mycket genom åren och de är lika fina ännu :)
Sparar dem och ett annat par som är nästan lika älskade - tänker att jag kanske kan använda dem igen. Någongång :)
 

2 kommentarer:

  1. Oh, så ska det låta!! Vi vill se bild när dagen kommer=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, det lär INTE bli rörliga bilder ;)

      Radera