lördag 19 januari 2019

Arg & ledsen


Visst är det fantastiskt att Sverige har en myndighet som botar sjuka i en allt snabbare takt? Och dessutom ritar anpassade jobb på väggen och delar ut?
Visste ni inte det? Jodå, så är det!

I dag står det i flera stora dagstidningar att sjuktalen är ner på historiskt låga nivåer.
Jag vet inte om det använder handpåläggning eller telefonhealing, men något liknande måste det ju vara.

De nekar nämligen svårt kroniskt sjuka sjukersättning och sjukpenning, trots att behandlande läkare och Arbetsförmedlingen bedömer att de att efter behandlingar, utredningar, arbetsprövningar, rehabutredningar, arbetsträningar mm finns det ingen möjlighet att den sjuke ska klara ett arbete. Trots alla dessa långa utredningar (ofta tar det flera år) får de avslag.
Det ska till ännu mer, vad är svårt att veta. 
Som knorr säger FK att man kan ta anpassat arbete (alltså ett hittepåjobb) Vilken arbetsgivare anställer en kroniskt sjuk person som bara kan arbeta korta stunder, kanske inte kommer på två veckor och dessutom ha mycket anpassade arbetsuppgifter??Försäkringskassan kanske?

FK anser också att sjukdomen inte är bestående, stadigvarande, livslång, osv - alla möjliga varianter finns.
Vad de sjuka ska leva på tills de blir friska om 5, 10, 20, 50 år är inte deras problem säger FK. Det finns andra lösningar. Försörjningsstöd, alltså socialbidrag rekommenderas.

Alla dessa människor hänvisas till en oändlig kretsgång av ansökningar, överklaganden, avslag och måste ha försörjningsstöd om de inte har en partner eller föräldrar som kan försörja dem.
Det kostar pengar som de inte har, och det kostar samhället stora pengar.
Ni förstår ju själva att de allra flesta av dessa människor önskar naturligtvis inget annat än att få vara friska, arbeta och njuta av livet.
Nu är de beroende av nära och kära för att ha bostad och mat, och få hjälp med alla procedurer i olika instanser. Har de inte den möjligheten blir det försörjningsstöd, då kan de inte får juristhjälp, utan måste klara allt själva. Hur orkar man det när man är svårt sjuk?

Jag tycker det är direkt pinsamt att vi i vårt land inte ska kunna ta hand om våra sjuka och funktionshindrade på ett värdigt sätt. Ingen väljer att ha det så här, ingen.
Det är skamligt att de som redan har det tufft, ska bli behandlade så illa.

Jag förstår verkligen inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar