fredag 25 januari 2019

Hårdnackad handläggare

Man blir bara mer och mer förundrad.
Försökte få tag i handläggaren på FK i onsdags, men hon svarade inte. Talade in ett kort meddelande där jag berättade att vi håller på att samla in alla de uppgifter hon och FMR anser att inte finns.
Tex:
- Journaler från Gottfries, skickas via posten och tar några dagar
- Anteckningar från AF som måste beställas från något ställe någonstans - de är skyddade av GPR och datainspektionen så man måste skicka in ett medgivande först, tar någon vecka
- Anteckningar från tidigare handläggare på FK - hon kollar inte upp något
- Utvidgat läkarintyg med kompletteringar från Lindas läkare på Närhälsan - hon har möjlighet först 1 februari. Funkar så där bra eftersom vi måste skicka in allt på måndag den 28/1 alltså om fem dagar varav ingen jobbar och posten inte delas ut två av dem. och det är ju bra om hon hinner skriva ut det också.

Ringde till kundservice på FK förstås.
Och får återigen bekräftat att där förstår de inte varför inte Linda få bifall. Den här handläggaren sa rent ut att han godkänner alltid de som har ME, för deras sjukdom är svår - och kronisk.. Han loggade att jag sökte HL när vi pratat färdig, han gav mig råd vad vi skulle fokusera på och sa att anstånd får man ju nästan alltid när man kan visa de omständigheter vi kan.

FYRA minuter efter vi slutat ringde HL... Hon sa att "hon kommit in sent". Mmmhmm..
Och så sa hon att hon inte ger anstånd för hon anser inte att det kommer att förändra något.
Då tappade jag det nästan, men lyckades faktiskt hålla lugnet.
Jag undrade vad hon grundar det på, vi har ju det de begär på väg in.
Men hon ansåg inte att FMR hade gjort några större fel, iofs missade de huvudsjukdomen, medicineringen, att det är kroniska sjukdomar, de har nog missat resten av sjukdomarna också. Tex IBS, EDS...
Frågade om det verkligen är någon idé att skicka in något överhuvudtaget, eftersom hon inte kommer att ta någon hänsyn till det. Då blev hon ganska upprörd och tyckte inte att självklart ska Linda få möjlighet att komma komplettera - det har hon rätt till..
Suck..
Hör hon inte själv hur urbota dumt det här är?

2 kommentarer:

  1. Jösses, där var nog inte alla hästar hemma va?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det känns inte så.. Idag, en dag försent kom journalerna från Gottfries - där det står en del av det de efterfrågar. Jaja, varför ska det vara enkelt, när det kan vara superkrångligt?

      Radera