tisdag 22 januari 2019

Familjemiddag och Lite mosig

Daniel och Linda kom hem på middag i lördags. Jag gjorde "Marianne's fläskfilégryta" och vi åt semlor. Daniel berättade om utbildningen han började på idag. Det är IT- programmering/säkerhet som han ska testa på för att senare i höst ev börja på YH-utbildning. Han har sökt polisutbildningen också, men är inte helt säker på vad han ska välja. Vi får se vad som händer.
Vi hade en väldigt mysig kväll tillsammans hela familjen, det blir ju inte så ofta vi träffas alla fyra (fem egentligen, Karin kunde inte vara med i kväll).

Annars känns hjärnan just nu mest som ett överkokt blomkålshuvud eller något.
Tankar, funderingar, fakta, telefonsamtal, namn och fraser susar fram och tillbaka som eldflugor en mörk natt.

Dagen började med telefonsamtal, långa!, från olika handläggare på FK, bla den som nu ska avslå eller kanske förhoppningsvis ändra åsikt och tillstyrka, Lindas sjukersättning.
Att åsikterna är mycket skilda på FK är att uttrycka sig milt. Av tre olika personer jag rådgjort och bett om hjälp av, har ingen uttryckt sig på samma sätt, eller haft samma funderingar som den HL Linda fått.
Tänker inte gå in på det så mycket just nu, orkar helt enkelt inte.
Har i vilket fall pratat med Lindas läkare, Arbetsförmedlingen (två samtal), flera samtal till olika personer på FK, beställt telefontid till Gottfrieskliniken till i morgon bitti.
Var hemma hos Linda när vi pratade med hennes läkare, och vi passade på att kolla igenom papper och fundera på hur vi ska formulera vår mening till HL.

Vi hann faktiskt att sätta upp nya gardiner hos Linda också. Det blev väldigt fint!

Träning var det på kvällen som vanligt på måndagar. Roligt, bra fart och en hel del glada skratt, huvudet fick vila en stund. Väl hemkommen möttes jag av hundar som anser att de inte fått mat på en vecka eller så. Dessa utsvultna stackar har nu fått mat, varit ute i trädgården och drar nu högljudda timmerstockar bredvid mig i soffan.. 😂
Nu är det dax att krypa till sängs, förmodligen ringer telefonen i tidigt.
Det är fullständigt ok, jag hoppas de här samtalen ska kunna vända skutan åt rätt håll..


2 kommentarer:

  1. Så jobbigt att behöva bråka om något som borde vara en självklarhet att få. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte klokt att det ska vara så här. :/
      Kramen

      Radera